Pied-à-terre in Amsterdam kopen

Lekker ruim wonen in de provincie en in de weekends genieten van cultureel en culinair Amsterdam? Of juist andersom: door de weeks hard werken in Amsterdam en in het weekend heerlijk tot rust komen in op het platteland. Het kan met een pied-à-terre. Maar hoe regel je zoiets?

Kun je een tweede huis in Amsterdam veroorloven?

Moet je vaak in Amsterdam zijn voor zaken? Of wil je juist je binding met Amsterdam houden terwijl je met je gezin verhuist naar de provincie? En heb je geen zin om telkens te moeten inchecken in een zielloos Amsterdams hotel of bij vrienden te logeren? Dan is een pied-à-terre in Amsterdam een serieuze optie.

De letterlijke vertaling van pied-à-terre is ‘voet op de aarde’. Als tweede huis is het vaak een appartement(je) dat je voor korte verblijven gebruikt. Het is ook vaak wat minimalistischer dan je eigen huis.

Vrijwel elk onroerend goed kan natuurlijk als een pied-à-terre dienen, maar in je zoektocht in Amsterdam moet je moet er wel rekening mee houden dat sommige VvE’s in de hoofdstad voorwaarden stellen aan het gebruik van een appartement.

Het dus niet altijd mogelijk om je pied-à-terre eventueel te verhuren als ‘short stay’ aan toeristen. En als het wel mag van de VvE, dan heb je alsnog te maken met de gemeente. In Amsterdam mag je pied-à-terre maximaal 30 dagen verhuren als short-stay locatie.

Waar moet je op letten met een Pied-à-Terre?

Je pied-à-terre in Amsterdam aankopen is natuurlijk ook een waardevolle investering. Zoals elke Amsterdammer weet, is de locatie alles bepalend. In tegenstelling tot veel fulltime Amsterdammers, wil je als pied-à-terre-koper meestal wel wat dichter bij het centrum zitten. In Oud-West, de Pijp of binnen de grachtengordel bijvoorbeeld. Plekken dicht bij de Stadsschouwburg, de musea, het Vondelpark en het Concertgebouw zijn populair. Maar sinds de Noord-Zuidlijn is Amsterdam-Noord ook steeds populairder als plek voor je pied-à-terre.

Hoe dichter je bij jouw favoriete plekken in Amsterdam woont, hoe effectiever de tijd die je straks in je tweede thuis doorbrengt. Houd bij het zoeken naar je pied-à-terre dus ook rekening met:

  •  Je woon-werkverkeer
  • Je culturele, sportieve en horeca interesses
  • De prijsklasse die je je kunt veroorloven
  • De nabijheid van vervoer

Een pied-à-terre kan ook gezamenlijk aangekocht worden. Vaak delen bezitters hun plekje in Amsterdam met familieleden, vrienden en kinderen. Wat je wensen ook zijn. Bij Bridges zoeken we samen naar het beste stukje grond onder je voeten in Amsterdam.