Waar ga je in Amsterdam wonen na je scheiding?

De kogel is door de kerk, je gaat scheiden. Dan begint een lastige periode waarin er veel op je afkomt. Zeker als je in Amsterdam woont. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Wie gaat waar wonen is vaak een essentiële vraag. Is een van de twee in staat om je oude woning in Amsterdam te blijven wonen? Kan een van jullie de ander ‘uitkopen’? Of moet de woning verkocht worden, zodat de overwaarde (of restschuld) samen verdeeld kan worden.

We helpen je in de volgende situaties:

1

Een van de twee blijft in jullie Amsterdamse woning wonen

De eerste stap is een taxatie. Die geeft je inzicht in de overwaarde (of de restschuld) waarmee de ene partner de ander kan uitkopen. Deze taxatie heb je misschien toch al nodig als je de hypotheek wilt vernieuwen.

Soms schakelen beide ex-partners hun eigen taxateur in. Als zij er niet uitkomen schakelen zij een derde taxateur in. Dat is natuurlijk allemaal duurder dan als je samen een enkele taxateur inschakelt.

Worden we bij Bridges makelaardij ingeschakeld als taxateur bij een scheiding? Dan proberen we vaak vooraf met beide partijen een gesprek te hebben. Vervolgens leggen we afspraken vast, zodat we door beide partners gezien worden als een acceptabele partij.

2

Jullie woning in Amsterdam wordt verkocht

Besluiten jullie samen dat de woning verkocht moet worden? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden:

• Je wilt dat je oude woning verkopen voor de beste prijs. Je zult er dus samen voor moeten zorgen dat woning toonbaar is.

• Als een deel van de meubels al ergens anders staan kun je er altijd voor kiezen het huis te laten stylen voor de verkoop. Deze extra uitgave is in Amsterdam bijna altijd de moeite waard, omdat je woning op deze manier vaak tegen een hogere prijs verkocht wordt.

• Overleg vooraf met elkaar hoe lang iemand nog in de woning kan of mag blijven en dit vast te leggen, om conflicten bij de levering van de woning te voorkomen.

Wij kunnen jullie samen of apart begeleiden bij een scheiding. We begrijpen dat je zo snel mogelijk je leven weer wilt oppakken. Dus kijken we naar de meest gunstige optie Om er voor te zorgen dat het hele traject zo soepel mogelijk voor jullie verloopt.

Op zoek naar een nieuwe woning in Amsterdam?

Nadat (of voordat) jullie woning is verkocht, is het altijd goed om nieuwe plannen te maken voor je volgende stap. Ook hierbij kunnen we je bijstaan. Met volle aandacht gaan we dan voor het beste resultaat.